Камінь – матеріал, створений найвимогливішим архітектором, самою природою.

Натуральний камінь є одним з найпопулярніших матеріалів в сучасному світі. Камінь володіє чудовими експлуатаційними властивостями: стійкий до вологості, перепадів температур, міцний, довговічний. Надаючи кам’яні вироби з належним доглядом, ви отримаєте довговічну і вражаючу красу. З каменю можна зробити різні елементи облицювання, плитку, різні бордюри, інші декоративні елементи.

Мармурова стільниця додасть чарівності їдальні, гранітні підвіконня створять живу єдність з рослинами, які часто прикрашають вікна. Кам’яна обробка стін і підлоги створить унікальний простір, який буде наповнений природою і створить живу енергію в будинку.

Граніт і мармур використовуються людьми з давніх часів. Єгиптяни при будівництві своїх знаменитих пірамід використовували в якості основи граніт, мармур, а також використовували натуральний камінь для прикраси.

Минули століття, але граніт, мармур і натуральний камінь зовсім не втратили своєї актуальності. Натуральний камінь, граніт і мармур досі широко використовуються в різних сферах життя сучасної людини.

Часто зустрічається скеля – граніт. Він складається з таких гірських мінералів, як кварц, польовий шпаків, слюда, а зовні граніт – камінь з досить великою зернистою структурою. Цей камінь досить різноманітний за своїми кольорами і відтінками. Використовується як для виготовлення декоративних елементів, так і для предметів, які витримують велике навантаження. Часто граніт виготовяється зі стійок, столів, його використовують для зовнішнього оздоблення.

Граніт є одним з найпоширеніших природних облицювальних каменів і займає перше місце серед інших видів натурального каменю за декоративністю, високою міцністю і можливістю отримання великих блоків. Граніт є найпоширенішою породою в континентальній корі. Це явно кристалічна велико-, середньо- або дрібнозерниста масивна магматична порода, що утворилася в результаті повільного охолодження і затвердіння на великій глибині магматичного розплаву. Граніт також може утворюватися при метаморфізмі, в результаті процесів гранітизації різних порід. Окремі гранітні масиви часто відносяться до магматичного, метаморфного і навіть змішаного походження.

Колір граніту в основному світло-сірий, але рожеві, червоні, жовті і навіть зелені (амазонські) граніти теж не рідкість. Структура зазвичай рівномірно зерниста, більшість зерен мають неправильну форму через тісний ріст при масовій кристалізації. Існують порфірні граніти, в яких на тлі дрібно- або середньозернистої основної маси виділяються великі кристали польового шпату, кварцу і слюди.